3 tips voor opvallende gevelreclame

Opvallen met gevelreclame

Als trotse ondernemer wil je natuurlijk dat je winkel opvalt. Dat de buitenkant van je winkel interesse wekt bij mensen die langslopen. Daarbij kan opvallende gevelreclame natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe zorg je ervoor dat je gevelreclame echt opvalt? In dit blog geven we je 3 tips waarmee je je gevelreclame kan laten opvallen.

1. Gebruik een opvallende kleur

Een belangrijke keuze om te maken bij het kiezen van gevelreclame is de kleur. Door een opvallende kleur te kiezen heb je meer kans de aandacht van een potentiƫle klant te grijpen. Denk bijvoorbeeld aan de gevelreclame van grote fastfoodketens. Dankzij de felle kleuren herken je ze vaak al van ver wanneer je op de snelweg rijdt. Houd hierbij ook rekening met je omgeving. Welke kleuren gebruiken je buren? Ga voor een kleur die anders is.

2. Kies contrasterende kleuren

Naast het kiezen van een opvallende kleur is het belangrijk te letten op contrasten. Door contrasterende kleuren te kiezen verhoog je de leesbaarheid van je gevelreclame. Denk bij contrasterende kleuren bijvoorbeeld aan de volgende combinaties: geel en paars, rood en groen, blauw en oranje. Hierbij kun je kiezen voor een contrastkleur als achtergrond van je gevelreclame, of een contrastkleur op de kleur van je pand.

3. Ga voor groot

Deze tip heeft ook te maken met de leesbaarheid van je gevelreclame. Hoe groter de letters die je gebruikt, hoe groter de kans dat iedereen de tekst kan lezen. Maar te groot is ook weer niet goed. Let er bij het kiezen van de lettergrootte op dat je deze aanpast aan de grootte van je gevel. Anders loop je kans dat het te veel wordt. De vuistregel is: met een afstand van 3 meter is een letterhoogte van 2,5 cm goed te lezen. Bij een afstand van 30 meter is een letterhoogte van 25 cm dus voldoende.

Een andere brandende vraag over promotie van je bedrijf? Stel deze gerust via de contactpagina en wij geven zo snel mogelijk een antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *